چنانچه مقاله پیکو برد حواس پنجگانه اسکرچ را خوانده باشید پس با این قطعه جذاب و کاربردی آشنا شده اید. اکنون برخی از سنسورهای پیکوبرد را به همراه مثالهایی از هر یک توضیح می دهیم تا شما بتوانید گام به گام با این مقاله پیش روید و بین دنیای واقعی و دنیای کامپیوتر ارتباط برقرار کنید و به شخصیت ها پروژه خود جانی تازه بدهید.برای آغاز کار لازم است که ابتدا؛ نرم افزار اسکرچ را در کامپیوتر خود نصب کنید. چنانچه تاکنون این کار نکرده اید ما برنامه و آموزش نصب آن را در اختیار شما قرار می دهیم. همه چیز در لینک دانلود اسکرچ و آموزش نصب اسکرچ نسخه 2 وجود دارد، پس هرچه سریع تر نسبت به نصب اسکرچ نسخه 2 اقدام کنید!! (:پیکوبرد داری شکل ها و رنگ های متنوعی است و سنسورهای مختلف و بسیار جالبی دارد. از جمله سنسور نور، صدا، حرکت، دکمه و ... که هریک کاربرد خاصی دارند. همگی این سنسور ها وظیفه دارند اطلاعاتی را از دنیای واقعی به درون برنامه اسکرچ منتقل کنند و برنامه اسکرچ با دریافت این اطلاعات همان عملیاتی را انجام می دهد که شما آن را برنامه نویسی کرده اید. پیکوبردهای اسکرچ در رنگ های و طرح های مختلفی تولید شده اند، که در شکل 1) برخی از آن ها نشان داده شده اند.
اسلایدر که در زبان فارسی نوار لغزان ترجمه می شود، می تواند در یک مسیر افقی به طول ثابت حرکت کند. با حرکت اسلایدر می توان مقداری بین 0 تا 100 تولید کرد که این مقدار شدت یک پدیده را از سوی کاربر نشان می دهد. این سنسور زمانیکه در پایین ترین سطح خود قرار گیرد مقدار 0، و زمانیکه در بالاترین سطح خود باشد مقدار 100 دارد.مثال: می خواهیم برنامه ای بنویسیم که در آن سایز شخصیت (sprite) با حرکت دادن اسلایدر تغییر کند. به طوری که وقتی دستگیره اسلایدر به سمت راست و چپ حرکت کرد، اندازه شخصیت مورد استفاده در برنامه کوچک و بزرگ شود. دستورات برنامه نویسی اسکرچ که در شخصیت گربه برای حل این مثال مورد استفاده قرار گرفته، در شکل 3) نشان داده شده است.
این سنسور فشرده شدن دکمه پیکوبرد را تشخیص داده و به برنامه اسکرچ اعلام می کند. دکمه میتواند دو حالت داشته باشد؛ حالتی که دکمه فشرده شده (True) و حالتی که دکمه فشار داده نشده (False).زمانی که دکمه فشار داده شود، حالت آن از false به true تغییر می کند و زمانی که دکمه را رها کنیم، حالت آن از true به false تغییر می کند. کلمه true در زبان انگلیسی به معنی "درست" و کلمه false در زبان انگلیسی به معنی "غلط" است. به همین خاطر وقتی که شما دکمه پیکوبرد را فشار می دهید مقدار true به برنامه اسکرچ ارسال می شود تا شخصیت شما را از فشار داده شدنِ دکمه توسط کاربر آگاه کند. به طور مشابه وقتی شما دکمه را رها می کنید، مقدار false که بیانگر رها شدن دکمه است به برنامه اسکرچ ارسال می شود تا شخصیت از رها شدن دکمه توسط کاربر مطلع شود. مثال: می خواهیم برنامه ای بنویسیم که با اجرای آن گربه اسکرچ با فشارد داده شدن دکمه پیکوبرد بالا پریده و با رها کردن دکمه گربه مجددا به سر جای اول خود باز گردد. دستورات لازم برای این برنامه در شکل 4) نشان داده شده است.
این سنسور میزان نور موجود در محیط را تشخیص می دهد؛ که این مقدار با یک عدد بین 0 تا 100 بیان می شود.مثال : می خواهیم برنامه ای بسازیم که در آن میزان نور محیط بررسی می شود در صورتی که نور محیط کمتر از 10 باشد، صحنه نمایش (backdrop) به یک صحنه نمایش (backdrop) تیره تغییر کند. دستورات اسکرچ مربوط به این مثال برنامه در شکل 5) نشان داده شده است.
نویسنده : دپارتمان اسکرچ |
طراحی وب سایت و بهینه سازی سایت مارکت 021
Copyright © 2016 market021.com All rights reserved